25-02-2022 Alle beperkingen zijn opgeheven !

Vanaf 25 februari 2022 is Wereldrestaurant 22HIGH Amersfoort weer normaal geopend.

Alle corona beperkingen zijn komen te vervallen, dus:

 • GEEN coronapas meer verplicht
 • GEEN mondkapje meer verplicht

Graag zien wij u spoedig weer in de oude vertrouwde setting bij Wereldrestaurant 22HIGH.


 

26-01-2022 Wereldrestaurant 22HIGH AMERSFOORT is weer GEOPEND !

Vanaf 26 januari 2022 is Wereldrestaurant 22HIGH Amersfoort weer geopend tot 22.00 uur.

Wel gelden er de volgende beperkingen:

 • Verplichte coronapas vanaf 13 jaar (QR code; als u gevaccineerd, of genezen of binnen 24 uur negatief bent getest)
 • Bij binnenkomst krijgt u een vaste zitplek toegewezen.
 • Dragen van een type 2-r mondkapje bij het rondlopen verplicht, aan tafel mag de mondkap af.

Wij danken u voor het begrip en het vertrouwen in ons restaurant en hopen u spoedig te mogen verwelkomen bij 22HIGH.

 


 

14-09-2021 Verplicht coronapas vanaf 13 jaar ingaande per 25-09-2021

Nieuwe “versoepelingen” zijn vandaag meegedeeld

Het demissionaire kabinet heeft dinsdag 14 september nieuwe “versoepelingen” bekend gemaakt. De versoepelingen aangekondigd op zaterdag 26 juni 2021 blijven van kracht; dat wil zeggen wij mogen gasten verwelkomen voor het zelfbedieningsconcept, bovendien geld er geen restrictie meer op het maximum aantal gasten in een horeca gelegenheid en is de 1,5 meter afstand ook komen te vervallen.

Hiervoor dient men echter wel in het bezit te zijn van een coronapas(poort).

Nederlanders hebben verschillende mogelijkheden om aan te tonen dat zij niet besmet zijn met het coronavirus en dus het risico erg klein is dat zij anderen zullen besmetten. Dit kan bijvoorbeeld met:

 • een recente negatieve testuitslag
 • een vaccinatiebewijs, dat aantoont dat je volledig gevaccineerd bent tegen corona
 • een bewijs van immuniteit, als je recent genezen bent van COVID-19

Iedere Nederlander kan bovengenoemd bewijsmateriaal toevoegen aan zijn persoonlijke coronapaspoort. Dit paspoort is beschikbaar in een digitale en een papieren vorm, met QR-code. De coronapas is te gebruiken binnen de Europese Unie (EU); er komt geen Europese app voor het paspoort. In Nederland wordt de bestaande CoronaCheck-app gebruikt als digitale coronapas. De QR-codes die deze app aanmaakt, zijn vanaf juli 2021 overal in Europa leesbaar. Wie een coronatest doet om toegang te krijgen tot een evenement of een locatie, betaalt hier vooralsnog niets voor.

 


 

09-07-2021 Geen veranderingen voor 22HIGH

Nieuwe maatregelen hebben geen invloed op buffetrestaurants

Het demissionaire kabinet heeft afgelopen vrijdag 9 juli nieuwe maatregelen bekend gemaakt. De aangekondigde maatregelen hebben geen invloed op 22HIGH. De versoepelingen aangekondigd op zaterdag 26 juni 2021 blijven van kracht; dat wil zeggen wij mogen gasten verwelkomen voor het zelfbedieningsconcept, er geld geen restrictie op het maximum aantal gasten in een horeca gelegenheid, mits de tafels op 1,5m van elkaar staan.

 


 

 

26-06-2021 Zelfbediening weer toegestaan

Vertrouwd concept ingaande op 26 juni 2021

Het demissionaire kabinet heeft afgelopen vrijdag 18 juni bekend gemaakt, dat we per zaterdag 26 juni 2021 weer gasten mogen verwelkomen voor het zelfbedieningsconcept. De restrictie op het maximum aantal gasten in een horeca gelegenheid is ook opgeheven. De tafels dienen nog wel op 1,5m van elkaar te staan.

 


 

28-05-2021 Coronaversoepelingen

Zaterdag 5 juni weer OPEN!

Het demissionaire kabinet heeft heden bekend gemaakt, dat we per zaterdag 5 juni 2021 weer gasten mogen verwelkomen. Het maximum aantal gasten in een horeca gelegenheid is beperkt tot 50 personen per aparte ruimte en 50 personen per terras. U dient aan tafel bediend te worden, dus we gaan weer tijdelijk terug naar het QR bestel concept.

Vanwege de opgelegde resticties zullen wij ook maar beperkt open zijn in de maand juni 2021. De volgende stap van versoepelingen staat gepland voor 30 juni 2021, we hopen dan dat zelfbedieningsconcepten weer zijn toegestaan.


 

13-10-2020 Nieuwe semi lockdown

Horeca gesloten per 15 oktober 2020

Het kabinet heeft heden bekend gemaakt, dat vanwege het oplaaiende virus alle horeca gelegenheden de deuren dienen te sluiten per 15 oktober 2020. Tijdens de persconferentie is er gezegd dat deze maatregelen tot dusver 4 weken aanhoudt (tot en met 10 november 2020), met een evaluatie moment 2 weken van nu (27 oktober 2020) waarbij eventuel nog striktere maatregelen kunnen worden geïntroduceerd.

De reeds geplaatste reserveringen in dit tijdsbestek zullen wij zo goed mogelijk per email informeren over deze nieuwe maatregelen.

 


 

29-09-2020 Coronamaatregelen aangescherpt

Terug naar 30 gasten per zitting

Het kabinet heeft heden bekend gemaakt, dat vanwege het oplaaiende virus, het maximum aantal gasten in een horeca gelegenheid is beperkt tot 30 personen. Tijdens de persconferentie is er gezegd dat deze maatregelen tot dusver 3 weken aanhoudt (tot en met 19 oktober 2020).

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn hebben we tot en met 19 oktober per dag 3 tijdsloten geïntroduceerd voor het diner waarin u de reservering kunt plaatsen om het reserveringsproces te stroomlijnen. Verder bieden wij u nu ook een 1,5 uur arrangement aan. Zie voor tijden en mogelijkheden onze reserveringspagina.

Verder blijft de 1,5 meter maatregel uiteraard leidinggevend en ook het desinfecteren van uw handen dient met regelmaat te gebeuren. Hiervoor zijn op meerdere plekken aanwijzingen en extra desinfectiepunten geplaatst. De kookeilanden zijn nog steeds voorzien van spatschermen voor de bescherming van jullie maar ook van ons team.
Om de urgentie van deze afstand te benadrukken en uw veiligheid te verhogen zijn er langs de looproutes ook transparante spatschermen geplaats met afstandaanduidingen. Daarnaast voldoet onze luchtventilatie aan alle Wet & Regelgeving en zit ruim boven de wettelijke normen. De lucht in ons restaurant wordt niet gerecirculeerd en wordt elke tien minuten volledig ververst.

Tot slot mag u zelf nog steeds langs de diverse keukens en buffetten lopen om alle gerechten in geuren en kleuren te bewonderen en te bestellen. Verder zijn ook de speelmeubels voor de kinderen gewoon toegankelijk.


 

19-09-2020 Aangepaste zelfbediening weer toegestaan

Vertrouwd concept ingaande op 19 september 2020

Vanuit de veiligheidsregio Utrecht en de gemeente Amersfoort hebben wij bericht gekregen dat de thans geldende verordening is aangepast. Onder een aantal voorwaarden mogen wij jullie nu weer een buffetvorm aanbieden.

De 1,5 meter maatregel blijft uiteraard leidinggevend en ook het desinfecteren van uw handen dient met regelmaat te gebeuren. Hiervoor zijn op meerdere plekken aanwijzingen en extra desinfectiepunten geplaatst. De kookeilanden zijn nog steeds voorzien van spatschermen voor de bescherming van jullie maar ook van ons team.

Zodoende mogen jullie zelf weer langs de diverse keukens en buffetten lopen om alle gerechten in geuren en kleuren te bewonderen en te bestellen. Verder zijn ook de speelmeubels voor de kinderen gewoon toegankelijk.


 

23-07-2020 Nieuwe Coronaverordening Veiligheidsregio Utrecht

Aangepast concept ingaande op 25 juli 2020

Veiligheidsregio Utrecht heeft ons bericht dat vanaf heden alle soorten zelfbedieningsrestaurants in strijd zijn met de corona-verordening (art. 2.1 lid 2 en 6).

Uw veiligheid staat bij ons voorop, daarom zullen wij per zaterdag 25 juli 2020 al onze gerechten en dranken gaan uitserveren om te voldoen aan deze nieuwe verordening.

In de nieuwe opzet krijgt u, zoals altijd een vaste tafel toegewezen, op de tafel staat een QR code, die u kunt scannen met de camera app van uw telefoon, u wordt dan doorverwezen naar onze beveiligde bestelomgeving waar u het menu kunt zien en de bestellingen kunt plaatsen. In dit concept bieden wij 2 of 2,5 uur durende arrangementen aan, gedurende deze tijd kunt u onbeperkt eten en drinken van ons gehele vertrouwde assortiment met uitzondering van de chocolade fonteinen.  Alcoholische dranken zijn verkrijgbaar middels de happycard zoals altijd. Samengevat houdt de wijziging in dat nu ons team moet lopen in plaats van dat u loopt.
Fysieke menukaarten zijn ook aanwezig.

We hebben een vraag uitstaan bij de Veiligheidsregio tot wanneer deze nieuwe verordening geldt, echter vanwege het zomerreces is hier nog niet op gereageerd.


 

Conform RIVM richtlijnen

Restaurant & Terras

Het restaurant en terras is – volgens richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM –  geopend vanaf 1 juni 2020 voor gasten die vooraf bij ons hebben gereserveerd. Verder zijn er aanpassingen gemaakt in onder andere de routering, placering en werkwijze conform de richtlijnen van het RIVM en het COVID19 protocol zoals opgesteld door Koninklijke Horeca Nederland.

22HIGH gaat nog een stap verder dan de RIVM richtlijnen door het toepassen van de volgende maatregelen:

 • Bij binnenkomst wordt uw temperatuur opgemeten met een professioneel contactloze thermometer.
 • Looproutes in het restaurant zijn gescheiden van elkaar middels afscheidingsschermen.
 • Meerdere ontsmettingspunten in het restaurant.
 • Onze medewerkers dragen handschoenen uit hygiënisch oogpunt.

 

Veilig en vertrouwd

Bij 22HIGH heeft de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten en medewerkers de hoogste prioriteit. Om uw gezondheid en veiligheid te kunnen waarborgen, willen wij u vragen tijdens uw bezoek aan ons restaurant het volgende beleid na te leven:

 • Volg aangegeven looprichting en hygiëne maatregelen
 • Houd 1,5 meter afstand van andere gasten en medewerkers
 • Schud geen handen met mede-gasten of restaurantpersoneel 
 • Was uw handen regelmatig en volgens de richtlijnen van het RIVM
 • Gebruik papieren handdoekjes om uw handen te drogen
 • Hoest en nies in uw elleboog en wend u af van mede-gasten en restaurantpersoneel
 • Betaal bij voorkeur met pin of contactloos

Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan vragen wij u thuis te blijven en niet naar het restaurant te komen.

Wij doen er alles aan om uw verblijf zo veilig en vertrouwd mogelijk te maken. Bedankt voor uw vertrouwen in 22HIGH en wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons restaurant. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact op met onze receptie. 

Met culinaire groet, 

Team 22HIGH 


 

Veelgestelde vragen

Mag Wereldrestaurant 22HIGH geopend zijn?
Ja, volgens de richtlijnen van de overheid is het toegestaan om als restaurant geopend te zijn per 1 juni 2020.

Is het bezoeken aan Wereldrestaurant 22HIGH veilig?
Wereldrestaurant 22HIGH neemt uw gezondheid en die van onze medewerkers uiterst serieus. Wij hebben aangescherpte maatregelen binnen het restaurant genomen zodat dit gewaardborgd kan worden. Het restaurant is ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij doen er als restaurant alles aan om risico’s tot een minimum te beperken. 

Kan ik als Mercure hotelgast gebruik maken van de restaurant voorzieningen?
Ja, als hotelgast mag u gebruik maken van het restaurant. Wij hanteren hier aanscherpte maatregelen om uw bezoek in ons restaurant zo veilig mogelijk te laten verlopen. U dient wel van te voren te reserveren.

Is het mogelijk om “Take Away” te bestellen?
Ja, u kunt via onze website bij de knop “22GO Afhalen”  online een bestelling plaatsen om af te halen.

 


 

Algemene richtlijnen voor gasten – vanaf 1 juli 12.00 uur


Bron: Rijksoverheid, laatste update: 24 juni 2020

 1. Iedereen houdt 1,5 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten).
 2. Geen maximum meer van gasten,  mits de 1,5 meter is gewaarborgd en de controlevragen zijn gesteld.
 3. Gasten moeten reserveren.
 4. Op terassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).
 5. In een checkgesprek vooraf wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.
 6. Blijf thuis als u verkouden bent of griepklachten hebt.
 7. 22HIGH kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten.
 8. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
 9. Was bij binnenkomst grondig uw handen.
 10. Was na het toiletbezoek grondig uw handen.
 11. Betaal zoveel mogelijk contactloos (pin of mobiel).
 12. Online bestelde producten worden geleverd zonder fysiek contact.
 13. Wanneer u zich niet houdt aan de 1,5m regels van het 22HIGH en/of de geldende 1,5m regels van
  de overheid dan kan u de toegang tot 22HIGH worden ontzegd. Schade die 22HIGH
  leidt door uw handelen in strijd met die regels kan op u worden verhaald.